Frågor & svar för patienter

Måste man ha ett aktiverat 1177 konto för att kunna svara på enkäterna?

Svar: Ja, alla våra enkäter skickas via 1177 vårdguidens e-tjänster, för att kunna ta del av enkäterna måste du logga in  på 177 med hjälp av ditt bank-id och välja aviseringar.

Det går inte att skicka iväg enkäten när jag har fyllt i den på webben, varför?
Svar: Ofta så beror det på att en bokstav eller en siffra i användar-ID eller lösenordet har blivit fel så börja med att kontrollera att dessa stämmer. Testa sedan att starta om datorn och gör ett nytt försök. Om det inte hjälper så kan du byta webbläsare (ex Edge, Chrome, Safari) och till sist prova en annan dator. Detta räcker nästan alltid men i undantagsfall så går det ändå inte att skicka enkäten och då kan det bero på att något felar rent tekniskt. Det kan också vara så att Javascriptet på din dator har avaktiverats, här finns en förklaring till hur du aktiverar det igen: http://enable-javascript.com

Varför kan jag inte behålla samma lösenord till alla enkäter?
Svar: Av säkerhetsskäl så använder vi oss av engångsinloggningar och vi skickar ett nytt lösenord till dig när det är dags för uppföljning.

Varför kommer inte sms:en fram med inloggningsuppgifter till enkäterna som ska fyllas i efter operation?
Svar: Det kan finnas olika orsaker och företaget som skickar ut våra sms ger exempel som att; operatören hade tekniska fel just då, kundens telefonminne är fullt eller mottagaren hade ingen täckning på telefonen just då (operatören fortsätter dock i 1 dygn att försöka skicka sms:et).

Jag minns inte om jag fyllde i någon enkät före operationen, vad ska jag göra då?
Svar: Du kan fylla i enkäten efter operation oavsett om du har fyllt i en före eller inte, vi skickar uppföljningen till dig när det är dags. Är du inte säker på om du har fyllt i dina kontaktuppgifter tidigare eller har bytt mailadress eller mobiltelefonnummer så är vi tacksamma om vill fylla i dem igen.

Om jag upplever att mitt allmänna hälsotillstånd eller en annan skada/sjukdom som jag har i min hand/arm påverkar hur jag svarar, hur ska jag göra?
Svar: Det går bra att fylla i enkäten ändå!

Jag utför helt andra hushållssysslor eller aktiviteter än de exempel som anges i Hälsoenkäten, vad ska jag svara då?
Svar: Svara det du bedömer stämmer bäst överens med hur du tror att du skulle ha utfört uppgiften. Oavsett hur du skulle utföra uppgiften (hjälpmedel, teknik etc.).